Публикуван е списък на одобрените консултанти за проекти в земеделието

By 28.03.2008 Новини

Преди месец ДФ “Земеделие” покани всички консултантски фирми, които считат, че могат да работят по разработването на проекти по Програмата за развитие на селските райони, писмено да заявят желанието си за включване в публичен регистър.

Консултантите поетапно ще преминат курсове на обучение, водени от специалисти на Разплащателната агенция и Националната служба по съвети в земеделието, след което ще бъдат включени в публичния регистър на одобрени консултанти.

Регистърът ще бъде официален и ще бъде публикуван на интернет страницата на ДФ “Земеделие”. По този начин всички потенциални кандидати за еврофондовете ще могат да получат информация за консултантите, към които ще могат да се обръщат при изготвяне на бизнес плановете си по Програмата.

Целта е да бъдат пресечени опити за измама както и да се увеличи прозрачността в предпроектната работа по Програмата за развитие на селските райони.

На 29 и 30 март, ще се проведат първите два курса на консултантите, които са заявили желание да бъдат включени в обучението. Списъците с одобрените кандидати за обучение, които ще бъдат включени в регистъра може да видите по-долу.

Списък на консултанти, поканени за обучение на 29 март.

Списък на консултанти, понанени за обучение на 30 март.

 

 

 

 

Публикувано на 28 март