Критериите за оценка на проекти по мярка 6.1 Млад фермер са приети, обяви МЗХ

By 23.05.2015 Новини

Най-много точки ще бъдат давани за проекти в приоритетните сектори – животновъдство, плодове и зеленчуци и биопроизводство. Кандидатите, които имат средно или висше образование със земеделска насоченост също ще получават допълнителни точки.

Комитетът за наблюдение на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година проведе днес заседание, на което бяха разгледани и приети критериите за ранкиране на проектите по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади земеделски производители, съобщиха от МЗХ.

Най-много точки ще бъдат давани за проекти в приоритетните сектори – животновъдство, плодове и зеленчуци и биопроизводство. Кандидатите, които имат средно или висше образование със земеделска насоченост също ще получават допълнителни точки. „Разкриването на нови работни места е важен приоритет на Програмата за развитие на селските райони. Затова и проектите на младите фермери, които създават заетост ще получават допълнителни точки”, заяви заместник-министър Васил Грудев. Той уточни обаче, че за ново работно място няма да се счита самият кандидат по мярката. Минималният брой точки, които ще бъдат необходими за допустимост на проектите за тяхното разглеждане е 10 точки.

Още по темата