До 5 януари е приемът на проекти за адаптиране на работната среда по програма „Развитие на човешките ресурси 2021-2027”

By 19.10.2023 октомври 31st, 2023 Новини, Финансиране

Министерството на труда и социалната политика чрез Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти”, кани желаещите да представят проектни предложения по процедура чрез подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-1.004 „АДАПТИРАНА РАБОТНА СРЕДА“

Целта на процедурата е предоставянето на помощ на българските предприятия за посрещане на новите предизвикателства, свързани с осъществяването на прехода към климатично неутрална икономика и променящите се модели на работа.

Дейностите, които ще получат подкрепа включват:

  1. Разработване и прилагане на “зелени” модели на организация на труд съобразно спецификата на конкретните работни места в предприятията. Изготвяне на “зелени” карти за организация на работни процеси на конкретните работни места. Обучение на лицата от целевата група насочено към внедряване на “зелени” модели на организация на труд. (задължителна дейност)
  2. Осигуряване на превенция и профилактика на “бърнаут“ на работното място и “ефекти от Covid пандемията върху менталното здраве”- психологична подкрепа.
  3. Закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло.
  4. Осигуряване на колективни предпазни средства, вкл. модернизация и/или реконструкция, и/или обезопасяване на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжения, свързани с подобряване условията на труд.
  5. Осигуряване на социални придобивки за работещите вкл. ремонт и оборудване на места за отдих, рехабилитация, спорт, хранене и почивка в предприятията и др.

Допълнителна информация и БЕЗПЛАТНА ПРОВЕРКА ЗА ДОПУСТИМОСТ