Правителството определи максимален срок за оценка на внесени проекти

By 04.09.2008 Новини

Максималният срок за оценка на постъпилите проектни предложения по Оперативните програми и по програма ФАР ще бъде 3 месеца. Това предвиждат приетите от правителството изменения и допълнения в постановлението за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, съобщиха от правителствената информационна служба.

Договарящият орган ще трябва да изготви индикативна годишна работна програма за предстоящите процедури за подбор на проекти по образец, утвърден от министъра на финансите. Това трябва да улесни както договарящите органи , така и кандидатите по оперативните програми. Индикативната програма ще бъде представяна в Министерството на финансите с оглед подготовката на държавния бюджет за следващата година.

С промените в нормативния акт се цели постигане на максимално уеднаквяване на съдържанието на индикативните годишни работни програми от страна на договарящите органи, по-добра организация на работата при оценителните комисии, както и по-предвидима за кандидатите среда.

Публикувано на 3 септември